Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε το κέντρο μας τους μαθητές του 1ου δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, συνοδευόμενους από τον διευθυντή τους κ. Κωστόπουλο Βασίλειο, του Κέντρου, του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της ΕΛΕΠΑΠ. Τους μαθητές συνόδευσαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί και οι θεραπευτές τους.
Η Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/.ΝΙΑΣ κ. Λαμπρινή Κολοβού υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕ.Α τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το σημαντικό που θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας είναι ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά έτσι κι αλλιώς όλοι είμαστε διαφορετικοί.
Ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά, στους εμψυχωτές και τους συντελεστές των εργαστηρίων ζωγραφικής, κατασκευών- θεατρικού παιχνιδιού και μουσικής καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία.
Η φιλοξενία διήρκησε μέχρι το μεσημέρι και όλα τα παιδιά έδωσαν ένα μάθημα συνύπαρξης. Κορυφαία στιγμή ήταν όταν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου έδειξαν πραγματικά πως να συμπεριφέρονται ισότιμα βοηθώντας τα παιδιά με αναπηρία όπως θα βοηθούσαν κάθε άλλο φίλο τους.
Όλοι οι μαθητές βιώσαν τη χαρά με τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι και αφού ζωγράφισαν, τραγούδησαν, δημιούργησαν και έπαιξαν, πήραν τις κατασκευές τους στο σπίτι. Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου μοίρασαν ευχές στους νέους φίλους τους δίνοντας ευχετήριες κάρτες , τις οποίες ζωγράφισαν τα ίδια, προτρέποντάς τους να χαμογελούν και να περάσουν ένα όμορφο Καλοκαίρι.
Προσκαλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία της Αιτ/νίας να μιμηθούν την ενέργεια των σχολείων αυτών με την υπόσχεση ότι το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ θα έχει πάντα όλη τη διάθεση φιλοξενίας.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΛΟΒΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία του ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων) πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα : Εκπαίδευση Ενηλίκων στην απαίτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες ( ΗΡΩΝ 2).
Το πρόγραμμα διάρκειας 50 ωρών ξεκίνησε στις 9-3-2011 και ολοκληρώθηκε στις 25-5-.2011.
Το παρακολούθησαν συνολικά 17 άτομα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διδάχθηκαν οι εξής ενότητες:
 Βασικές έννοιες της πληροφορικής
 Χρήση λειτουργικού συστήματος (Windows)
 Χρήση κειμενογράφου (Word)
 Χρήση λογιστικών φύλλων ( excel)
 Διαδίκτυο ( Internet)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ"

Σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα : Φωτογραφία»
Το πρόγραμμα, διάρκειας 25 ωρών ξεκίνησε στις 18-2-2011 και ολοκληρώθηκε στις 22-3-2011.
Το παρακολούθησαν συνολικά 14 άτομα. Κατά την διάρκεια του προγράμματος διδάχθηκαν οι εξής ενότητες :
 Ψηφιακή Φωτογραφία
 Μετά την λήψη.
 Τύποι αρχείων αποθήκευσης και εικόνας .
 Μεγάλοι έλληνες φωτογράφοι.
 Φωτογράφοι και φωτογραφίες.