Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αναθεώρηση της ευρωπαϊκή νομοθεσίας για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις και την τοποθέτηση προϊόντων.
Η οδηγία θα μετονομαστεί σε οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, ώστε να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στον οπτικοακουστικό τομέα και τη διαφήμιση, ενώ μεταξύ άλλων, θα καλύπτει και τηλεοπτικά προγράμματα που μεταδίδονται στο Διαδίκτυο, αλλά όχι σε ιδιωτικούς ιστοτόπους.
Σύμφωνα με την οδηγία, διασφαλίζεται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων. Τα μέσα επίτευξης της προσβασιμότητας θα πρέπει να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νοηματική γλώσσα, υποτιτλισμό, ακουστική περιγραφή και εύχρηστα μενού.
Αναφέρεται, τέλος, ότι την εφαρμογή της οδηγίας σε καθένα από τα κράτη- μέλη θα πρέπει να επιβλέψουν οι ανεξάρτητοι ρυθμιστικοί φορείς τους.
Πηγή από http://i-diadromi.blogspot.com/

Κοπή Πρωτοχρονιατικής Πίτας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14-1-2010 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Κέντρου κ. Κανατσούλη Βασιλική , τα μέλη του Δ.Σ., ο πρώην Πρόεδρος του Κέντρου κ Μιλτιάδης Χαρατσάρης η κ. Παπαχρήστου Αραβαντινού Άννα , ο κ. Σκαρτσάρης, το προσωπικό και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που εξυπηρετούνται στο Κέντρο μας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αγρίνιου.